Kako se zaštititi od 51% napada u kriptovalutama s dokazom rada?

How to protect against a 51% attack in proof-of-work cryptocurrencies?

SOURCE :
1.PASSING PROPFIRM ONLY $30 WITH THIS EA : https://t.co/1uZNDYLaGb
2.GET A WELCOME BONUS OF UP TO $1000 WITH NO DEPOSIT, MORE INFO : https://t.co/NbmdqyrgJ0
3.Broker with Unlimited Leverage https://t.co/EJOx622D2G
4.Broker with Zero Spread https://t.co/0lUKWcIkKz
5.DOWNLOAD EA AND FOREX INDICATOR FOR FREE https://t.co/5IWMHK6N03
6. https://makeuplokalindonesia.blogspot.com/
7. MORE INFO MARKET ANALYSIS : https://tradertalks-net.translate.goog/Mket-Analysis.html?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=bs
8. https://tradertalks-net.translate.goog/x-pdf-kako se-zaštititi-od-51-napada-kriptovaluta-dokaz-radom-lang-bs.pdf?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=en&_x_tr_pto=wapp

Pitanje: Koje mjere trgovci mogu poduzeti da zaštite svoja ulaganja od 51% napada na kriptovalute s dokazom rada? - Pitanje: Koje mjere trgovci mogu poduzeti da zaštite svoja ulaganja od 51% napada na kriptovalute s dokazom rada? Napad od 51% se dešava kada jedan entitet ili grupa entiteta kontroliše većinu heš stope, ili računarske snage, mreže kriptovaluta sa dokazom rada. To im daje moć da ponište transakcije, spriječe potvrđivanje legitimnih transakcija i dvostruko troše kovanice. To je ozbiljan problem za mreže kriptovaluta koje koriste algoritam konsenzusa dokazivanja rada.

Najbolji način zaštite od napada od 51% je osigurati da mreža ima veliku i distribuiranu brzinu heširanja. To znači da je hash rate raspoređen na mnogo različitih rudara, što otežava jednom entitetu da prikupi većinu hash rate-a. Da bi se to postiglo, mreže kriptovaluta trebale bi potaknuti rudare da se pridruže mreži nudeći im nagrade za njihov rad i implementirajući politike koje ograničavaju moć velikih rudarskih skupova.

Drugi način zaštite od 51% napada je implementacija kontrolnog punkta. Ovo je mehanizam u kojem čvorovi u mreži povremeno stvaraju kontrolne točke u blokchain knjizi. Ako se pokuša napad od 51%, čvorovi kontrolnih tačaka ga mogu identificirati i odbiti. Ovo sprečava da napad uspe, jer napadači ne bi mogli da prepišu knjigu bez da se čvorovi kontrolne tačke na to slože.

Konačno, mreže kriptovaluta mogu koristiti konsenzusni algoritam dokazivanja udjela umjesto algoritma dokazivanja rada. U algoritmu proof-of-stake, rudari se biraju na osnovu količine udjela koji imaju u mreži. Ovo čini mnogo težim jednom entitetu da kontroliše većinu mreže, jer bi morali da sakupe ogroman udeo da bi stekli kontrolu.

Ukratko, najbolji način zaštite od napada od 51% je osigurati da je hash rate mreže raspoređen na mnoge rudare, implementirati kontrolne tačke i prebaciti se na algoritam konsenzusa dokazivanja uloga. Poduzimajući ove korake, mreže kriptovaluta mogu znatno otežati napadačima da steknu kontrolu nad mrežom i spriječe napad od 51%.

How to protect against a 51% attack in proof-of-work cryptocurrencies?

maculbook

Tidak ada komentar:

Posting Komentar